Ambulanta za ščitnico

COVID-19 OVESTILO!
Ambulanta obratuje s polno zmogljivostjo, vsi termini veljajo. V kolikor potrebujete potrdilo za prehod mej regije, pošljite prošnjo na naš e mail naslov.


Zasebna ambulanta za bolezni ščitnice in druge notranje bolezni deluje od leta 1996. Vpisanih je že okoli 25 000 pacientov. Ambulanto vodi Bojan Pustovrh, dr. med. specialist interne medicine s podiplomskim študijem iz nuklearne medicine. V ambulanti pogodbeno delata tudi Matjaž Pustovrh, dr. med., specialist nuklearne medicine in Vesna Kolar, dr. med., specialistka nuklearne medicine.

Pri delu sodelujeta Irena Lavbič, srednja medicinska sestra, ki dela do pet ur na dan, in administrator Jaka Lenček.

V ambulanti opravljamo kompletno diagnostiko bolezni ščitnice. V diagnostiki sodelujemo s specialisti Zdravstvenega doma Celje, Splošne bolnišnice Celje, Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, Onkološkega inštituta v Ljubljani, Inštituta za patologijo MF v Ljubljani, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, oftalmološko kliniko UKC Ljubljana in Kirurgijo Bitenc. Delo je organizirano tako, da so preiskave opravljene v najkrajšem možnem času. V ambulanti opravljamo pogovore, klinične preglede, ultrazvočne preglede, ultrazvočno vodene punkcije, odvzeme krvi.

Laboratorijske preiskave za določanje hormonov opravljamo v ambulanti in v laboratoriju Zdravstvenega doma Celje, protiteles v laboratoriju Splošne bolnišnice Celje, izvid kalcitonina v laboratoriju Kliničnega centra Ljubljana, eventuelni ostali laboratorijski izvidi se opravijo v ustrezni ustanovi. Scintigrafije ščitnice se opravljajo na Oddelku za nuklearno medicino Splošne bolnišnice Celje.

Ambulanta je del javne zdravstvene mreže. Večina dela poteka na osnovi koncesije (po pogodbi z ZZZS) z ustrezno napotnico. Delovni čas, obseg opravljenega dela in čakalna doba so dogovorjeni z ZZZS. Na leto pregledamo prvič okoli tisoč pacientov, za diagnostiko in kontrole ostane še okoli 3500 pregledov. Tako je čakalna doba za kontrolne preglede z vsakim letom daljša.

Opravljamo tudi samoplačniške preglede ščitnice. Samoplačniške preglede izvajamo na isti lokaciji v okrilju organizacije TIA Pustovrh, d.o.o. Cena za pregled je 80 EUR (vključen je ultrazvok ščitnice in laboratorij - TSH, po oceni zdravnika še FT4, kalcij in anorganski fosfati, sedimentacija in krvna slika).